2010-06-29

Žalgirio mūšio žaidynių čempionai!

Straipsnio autorius Borisas Sockis

Lietuvoje prasidėjo jaunučių sporto žaidynės, skirtos Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms paminėti. Varžybų programoje 25 sporto šakos, pirmą kartą į programą buvo įtrauktas berniukų žolės riedulys. Puikiai finalinėse varžybose, kuriuos vyko Vilniuje, žaidė mūsų rajono rinktinės komandos žaidėjai: L. Gelažūnas, J. Krasauskas, Š. Gudonis, A. Šarka, P. Štikanas, M. Macenavičius, A. Jeckevičius, A. Mažuika, E. Petrauskas, D. Rudnickas, A. Bilotas, L. Mažulis, D. Černiauskas, Ž. Balsiukas, D. Jūras, A. Žilinskas ir D. Varnas. Komandai vadovavo treneris R. Chmeliauskas.
Kauno I-oji komanda buvo nugalėta sausu rezultatu 7:0, Šiaulių komanda buvo įveikta rezultatu 2:1 ir norint tapti čempionais širvintiškiams su Vilniaus rinktine komanda pakako sužaisti lygiosiomis. Po gražios sportinės kovos rungtynės baigėsi rezultatu 1:1 ir mūsų rajono rinktinė komanda, geresnio įmuštų ir praleistų įvarčių skirtumo dėka tapo žaidynių čempionais. Vilniaus komanda liko antra, nugalėjusi šiauliečius rezultatu 2:1 ir kauniečius rezultatu 3:2.
Šiaulių rinktinė Kauno riedulininkus nugalėjo rezultatu 5:0 ir užėmė trečiąją vietą. Varžybų uždarymo metu mūsų rajono rinktinei komandai buvo įteikta gražuolė taurė, žaidėjai buvo apdovanoti diplomais ir aukso medaliais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą