2009-10-21

APIE "INTĄ"



Širvintose žolės riedulys gyvuoja jau 37 metus. INTOS istorija prasidėjo tuomet, kai 1983 m. lapkritį Širvintose buvo surengtas tuometinės LTSR žolės riedulio turnyras. Šiaulių “Tauro” komanda Širvintoms padovanojo lazdų ir rajono valdžia nusprendė, kad mūsų rajone reikia šį žaidimą žaisti. Treneris V. Strakšys pasikalbino merginų ir ėmėsi treniruoti komandą. Nuo to laiko Širvintose sunku sutikti žmogų, nemėginusį žaisti šio žaidimo.
Šiuo metu dirba trys treneriai - R. Chmeliauskas, ir A. Janutaitė. R. Buzienė, deja po 30 metų deja jau netreniuoja vaikų, tačiau aktyviai koordinuoja INTOS veteranių klubą. R. Chmeliauskas ir R. Buzienė INTOS gyvenime dalyvauja nuo pat jos įkūrimo. Kasmet INTOJE treniruojasi apie 100 įvairaus amžiaus žolės riedulininkų. 
Deja, bet sporto baze Širvintose INTA pasigirti negali. Tad kol kas Širvintos gali organizuoti tik vaikų varžybas, o pagrindinės komandos keliauja rungtis į kitus miestus. Nors INTOS riedulininkai savo svajonės turėti tikrą žolės riedulio aikštę dar neįgyvendino - stiprių žolės riedulio tradicijų, trenerių ir pačių sportininkų dėka solidžių pasiekimų INTOS istorijoje netrūksta. INTOS žaidėjai nuolat kviečiami atstovauti šalies rinktinę, yra laimėję Europos jaunimo aukso medalius bei 2 Europos suaugusių sidabro medalius, 3 jaunimo iki 21 metų ausko medalius. Šalies čempionatuose INTA kasmet užima prizines vietas. Vyrų komanda yra daugkartiniai šalies čempionai.
INTOS žolės riedulio bendruomenė yra labai didelė, sulaukiame aktyvaus palaikymo iš tų žaidėjų, kurie jau seniai baigė sportuoti, vis drąsiau į mūsų ugdymo procesą įsijungia tėveliai. Ateityje INTA siekia ir toliau ugdyti gausią riedulininkų kartą bei ieškoti galimybių sporto bazei tobulinti.

VAIKAI IR SUAUGĘ, NORINTYS IŠBANDYTI SAVO JĖGAS ŽOLĖS RIEDULYJE KVIEČIAMI Į TRENIRUOTES!

Kontaktai pasiteiravimui:

El. p.: sirvintu.inta@gmail.com 


-->

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą