2010-02-01

Širvintiškiai čempionai!!!


     Straipsnio autorius Borisas Sockis:
  Širvintose Laisvalaikio centro sporto salėje vyko Lietuvos jaunių uždarųjų patalpų  riedulio pirmenybių varžybos. Dalyvavo 6 komandos. Labai gerai žaidė Širvintų sporto mokyklos I-oji komanda. Trenerės Aušros Janutaitės auklėtiniai Vytautas Viesulas, Darius ir Algirdas Jackevičiai, Arnas Mažuika, Domantas Matulevičius, Armantas Čatrauskas, Ėmas Petrauskas ir Deividas Černiauskas pogrupio varžybose rezultatais 17:1nugalėjo Vilniaus ,,Žuvėdrą-Akordą“ ir po įtemptos kovos 4:3 Joniškio sporto mokyklą.

   Pusfinalyje rezultatų 7:1 įveikė Vilniaus rajono sporto mokyklą.
  Kitame pogrupyje Vilniaus ,, Žuvėdra-Tauras“ vienodais rezultatais 8:2 nugalėjo Vilniaus rajono sporto mokyklą ir Širvintų sporto mokyklos II-ją komandą. Pusfinalyje Vilniaus ,, Žuvėdra-Tauras“ po įtemptos kovos minimalia persvara 5:4 nugalėjo Joniškio sporto mokykla.
    Kovoje dėl 5-6 vietų žymiai jaunesni savo amžiumi Širvintų sporto mokyklos II-os komandos žaidėjai, vadovaujami trenerio Romualdo Chmeliausko nugalėjo Vilniaus ,,Žuvėdrą-Akordą“ rezultatu 5:4.
   Rungtynių dėl bronzos medalių tarp Joniškio SM ir Vilniaus rajono SM neįvyko, Vilniaus raj. komanda kapituliavo be kovos, motyvuodami tuo, kad labai pavargo...
 Finale žaidė  Širvintų SM-1 ir Vilniaus ,,Žuvėdra-Tauras“. Rungtynės buvo įdomios, permainingos, pirmavo tai vieną tai kita komandos. Pagrindinis rungtynių laikas neišaiškino nugalėtojų 4:4. Teko mušti baudinių serija. Fortūna šį kartą buvo širvintiškių pusėje jie įmetė vienu įvarčių daugiau 5:4 ir antri metai iš eilės tapo Lietuvos jaunių čempionais.
  Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti Lietuvos žolės riedulio federacijos medaliais ir prizais.
Geriausiu vartininku buvo pripažintas Mantas Gruzdys (Joniškio SM), geriausiu gynėju Darius Jackevičius ( Širvintų SM) ir geriausiu puolėju Ričardard Kulikovskij ( Vilniaus ,, Žuvėdra-Tauras“).
Varžybų vyr. teisėjas                                        Borisas Sockis
Nuotraukos Ugnės Chmeliauskaitės
Daugiau nuotraukų iš turnyro rasite čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą