2020-08-24

Stovyklos Šventojoje atgarsiai

Rugpjūčio 18-21 d. Širvintų žolės riedulio klubas „INTA“ organizavo 4-ąją stovyklą socialinės rizikos šeimų vaikams Šventojoje, kurioje dalyvavo 20 vaikų nuo 8 iki 16 metų. Tai trečiasis projekto „Patirtis ir jaunystė“, bendrai finansuojamo Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas, renginys.


Patyrusios „INTA“ klubo pedagogės Aušra Janutaitė ir Rasa Buzienė vedė vaikams su lengvąja atletika, futbolu, tinkliniu ir žolės rieduliu susijusias fizines veiklas bei individualius užsiėmimus. 

Tai buvo puiki proga jauniesiems dalyviams ne tik pasimaudyti jūroje, aktyviai praleisti laiką ir papramogauti, bet ir užmegzti tarpusavio draugystę, išmokti atsakomybės ir savidisciplinos.

 

Nors ir pavargę, bet laimingi vaikai grįžo namo su krepšiu malonių vasaros atsiminimų. Tiek R.Buzienė, tiek A.Janutaitė vienbalsiai sutiko, kad stovyklai iškelti tikslai – motyvuoti vaikus toliau sportuoti, pagerinti tarpusavio bendravimo įgūdžius, skatinti sveiką gyvenimo būdą – buvo įgyvendinti. 


Anot jų, šiandieną tenka susidurti su dideliu iššūkiu motyvuoti jaunimą judėjimui. Tad tokios stovyklos yra reikalingos tiek fizinei, tiek psichinei vaikų sveikatai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą