2009-10-14

10 klausimų Ugnei Chmeliauskaitei

Pristatome Jums naują INTOS rubrikėlę "10 klausimų". Šiandieną kalbiname INTOS merginų komandos šauniąją kapitonę Ugnę Chmeliauskaitę, kuri šių metų pradžioje dar tapo ir Europos čempione.


Sveika Ugne! Tai papasakok, kuom šiandien gyvena Intos merginų komandos kapitonė? Mokslai ir sportas? Ar laisvalaikiui laiko užtenka?
Labas visiems! Kaip taip oficialiai klausiama, taip išdidžiai skamba – „Intos“ kapitonė. Deja, negaliu išdidžiai pasakyti, kad sportuoju sportuoju sportuoju... Šiuo metu esu užsivertusi darbais. Abiturientės mokslai, internetinio puslapio tobulinimo pagalbos darbai, vairavimo kursai užima daug laiko. Dar ir pilnametystė ne už kalnų, ją juk irgi reikia pažymėt:)

Ką Tau Tavo gyvenime reiškia žolės riedulys? Komanda „Inta“?
Žolės riedulys susipynęs su mano gyvenimo keliu, kad ir kur beeičiau jis visad šalia. O komanda reiškia iššūkį, ne viskas buvo rožėm klota, tačiau dabar galiu pasidžiaugti, esame kaip vienas kumštis. 

Kiek metų žaidi šį žaidimą, ar nepabodo? Niekad nesinorėjo mesti, ir pradėti lankyti kokį šokių būrelį ar panašiai?
Pradėjau žaisti, kai buvau maža mergaitė, na, dabar vis dar nedidelė ;D -  tai reiškia, kad ne tiek ir daug metų sukuosi šioje sferoje. Kiekvieną kartą prabilus apie karjeros pabaigą ir pasitraukimą iš sporto, draugai „išrašo velnių“. O apie tai pagalvoju ne todėl, kad atsibostų, bet iš nuovargio. Šokių būrelio? (juokiasi) O kas sakė, kad aš jo nelankiau? Išbandžiau daugybę sporto šakų, bet likau ištikima žolės rieduliui. 

Įsimintiniausia akimirka Tavo gyvenime?
Jei kalbant apie sportą, viena didelė ir įsimintina akimirka – pasaulio čempionatas. Pirmas ir turbūt paskutinis. 

Esi Europos čempionė, koks jausmas? 
Galiu pasakyti tik tiek, kad euforija greitai praeina. Laimėti čempionatą smagu, tačiau tai laikina, nes kiekvieną kart viską reik įrodyt iš naujo. 

Ar neplanuoji baigus mokyklą iškelt sparnus, ir žaisti kur svetur?
Iš pradžių noriu patirti studijavimo džiaugsmą, o vėliau gali tekti pakelti sparnus, tačiau apie tai istorija tegu nutyli...

Kaip manai, ką tokio naudingo duoda/davė žolės riedulys kiekvienam iš riedulininkų?
Ištvermė, ryžtas, komunikabilumas, reakcija, kantrybė - savybės, kurias tobulinti padeda žolės riedulys.

Tavo manymu, ko reikia Intai, kad ji taptų dar stipresne, galbūt ateityje net konkuruotų su tokia komanda kaip Šiaulių „Gintra-Strekte-Uni“?
Kaip mes galime žaisti geriau, jei neturime kur tai daryti? Rezultatai pranoksta sąlygas, kurias gauname pasiruošti turnyrams, tačiau iš visko bandom išpešti geriausia, lakstom savo „gardely“ ir juokiamės. Kuo daugiau juodo darbo, tuo geresni rezultatai. 

Apskritai Tavo manynu, koks turi būti pavyzdingas žolės riedulinkas?
Pavyzdingas žolės riedulininkas- šaltų nervų. Sprendimus žaidėjas turi priimti pats, o ne klausyti visų trenerio nurodymų. 

Jei kas duotų komandai milijoną, ir įgaliotų Tave jį paskirstyti, kaip tai Tu darytum (į ką tos lėšos būtų nukreiptos)?
Mums nereikia milijonų, mums tereikia stadiono!

Ačiū už atsakymus, ir pabaigai - ko palinkėtum INTOS žolės riedulininkams:
Žaidėjams primenu – per aspera ad astra (red.-iš lot.k.: "per kančias į žvaigždes").

Šią medžiagą perspausdinti leidžiama tik su nuoroda į http://intahockeyclub.blogspot.com/

2 komentarai: