2009-10-18

PIRMOJI VIETA ŠIRVINTIŠKIAMS!

Šiandien Vilniuje, Žemynos gimnazijos sintetinės aikštės stadione vyko Žolės riedulio pirmenybės , skirtos kūno kultūros ir sporto dienai paminėti. Pirmenybėse dalyvavo Lietuvos mokinių (berniukų) U-14 gimusių iki 1995 m. ir jaunesnių komandos iš Širvintų, Vilniaus, Kauno ir Šiaulių. Turnyras buvo gražus ir įdomus, nestigo sportinės įtampos, nustebino jaunųjų žaidėjų noras ir entuziazmas. Turnyre dalyvavo 6 komandos: Širvintų SM1, Širvintų SM2 (vadovaujamos Romualdo Chmeliausko), Šiaulių "Klevo" SM (vad.Donata Dildaitė), Kauno žolės riedulio klubas "Veršvai"(vad.Donata Martinkienė) ir, žinoma, stadiono šeimininkai Vilniaus "Žuvėdra-Tauras"(vad. A. Macijauskas) bei Vilniaus r. SM (vad. M.Tarasovas).
Po pogrupių tarpusavio kovų, dėl 5-6 vietos kovėsi Vilniaus raj. SM ir mūsiškiai Širvintų SM2. Pergalę skynė Širvintiškiai rezultatu 4-1! Įvarčius širvintiškiams pelnė Edgaras Džiovalas bei paslaptingasis Lukutis:). Anot komandos kapitono Aivaro Žilinsko: "rungtynės buvo geros, nors ir šalta, šios varžybos jam patiko".
Įtempta kova vyko tarp Vilniaus "Žuvėdra-Tauras" ir Šiaulių "Klevo" SM, po skirto rungtynių laiko rezultatas buvo 1-1! Kad iššaiškinti trečios vietos nugalėtoją teko mesti baudinius. Šįkart šeimininkų pasitikėjimas buvo didesnis ir Vilniaus komanda baudinių seriją baigė savo naudai 4-3 ir rezultatu 5-4 išplėšė iš Šiauliečių trečiąją vietą. Šiaulių komandos trenerės D.Dildaitės nuomone, jos ekipai pristigio noro laimėti, anot jos šiauliečiams reiktų pasimokyti iš Širvintiškių, kurie neturėdami aikštės, rodo puikius rezultatus, žuvėdriukai irgi nestokoja kovingumo. O Širvintų SM2 komandos kapitonas Aivaras Žilinskas sako: "negalįs atsistebėti, kad Šiauliškiai "gavo ant pendelių":"
Štai dėl pirmųjų vietų susirungė Širvintų SM1 ir stebinantis sparčiai gerėjančiu žaidimu Kauno žolės riedulio klubas "Veršvai". Pirmasis kėlinys buvo gana įtemptas, nors pirmoje pusėje kėlinio į priekį įsiveržė Širvintiškiai, Kauniškiai savo pavojingomis atakomis ne kartą grasino Širvintiškių vartams. Antrajame kėlinyje, situacija šiek tiek pasikeitė Širvintiškių naudai. Didžiąją dalį laiko mūsiškiai buvo užėmę priešininko zoną, ir turėjo daug puikių progų, iš kurių tris ir pavyko įgyvendinti. Taigi šaunieji Širvintiškiai iškovojo solidžią pergalę rezultatu 4-0!!!Įvarčius pelnė Emas Petrauskis (2), Žygimantas Balsiukas (1), Arvydas Bilotas (1). R. Chmeliausko nuomone rungtynės buvo įtemptos, širvintiškiai po įtemptos kovos su Šiauliais išeikvojo daug jėgų (tarp šios komandos ir Širvintų SM1 rezultatas 0-1), tad visko galima buvo tikėtis. O štai Širvintų SM 1 komandos kapitonas rungtynes komentavo taip:"manau, kad kaip visada iškovot pirmenybėse pirmą vietą yra sunku, ypač kai varžovai Šiaulių "Klevas" ir Kauno komandos. Sunkiausia kova buvo prieš minėtą Šiaulių "Klevą". Laimėjome tik Emo dėka, nes jis realizavo "mažą" kampinį, laimėjom rezultatu 1-0, bet manau, kad varžovai iš Šiaulių buvo gerokai už mus pranašesni, nes jie geriau pasiruošė fiziškai ir taktiškai".
Tad belieka pasidžiaugti, jog turnyras pasibaigė Širvintiškių pergale. Džiugino ir tai, jog pirmenybių dalyviai ir nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais, diplomais,statulėlėmis ir nugalėtojų taurėmis. Geriausiais žaidėjais buvo pripažinti ir statulėlėmis apdovanoti: D.Drozd (Vilniaus raj. SM), A.Žilinskas (Širvintų SM2), A.Kiselis ( Vilniaus "Žuvėdra-Tauras"), E.Seredžius (Kauno žolės riedulio klubas "Veršvai") ir A.Žilinskas (Širvintų SM1). Be to, Širvintų SM1 komanda buvo apdovanota naujomis aprangomis-kas itin džiugino žaidėjus!
Dėkojame Širvintiškiams, kitiems turnyro dalyviams ir organizatoriams už puikų renginį! Iki kitų pergalių!

Šią medžiagą perspausdinti leidžiama tik su nuoroda į http://intahockeyclub.blogspot.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą