2009-11-23

LŽRF taurės turnyras Panevėžyje: pritrūko sėkmės ir šiek tiek "charakterio"

Sekmadienį, Panevėžyje, rankinio centro sporto salėje (Durpyno g. 3), vyko LŽRF taurės vyrų žolės riedulio uždarų patalpų turnyras. Po lauko žolės riedulio sezono, tai buvo pirmosios vyrų uždarų patalpų žolės riedulio varžybos. Nors tai buvo pirmasis salės turnyras, gražaus, ir kovingo žaidimo netrūko. Turnyre dalyvavo komandos iš Vilniaus, Panevėžio bei Širvintų: Vilniaus „Žuvėdra-Tauras”, Vilnius „Žuvėdra-Akordas“,Vilniaus „Ardas-Rudamina“, Širvintų „Inta“, Panevėžio „Panevėžys“. Pagal šio LŽRF taurės turnyro nuostatas buvo žaidžiama po vieną kėlinį, trunkantį 25 min.
Prieš rungtynes širvintiškiai buvo gerai nusiteikę, kelionėje dalinosi savo nuotykiais ir patyrimais. INTOS vaikinų komanda buvo "įsimetus" ir keletą savo fanų.
Pirmosios širvintiškiams rungtynės turėjo būti su salės žolės riedulyje vėl nusprendusiais dalyvauti daugkartiniais Lietuvos žolės riedulio čempionais lauke Vilniaus "Ardas-Rudamina" Beveik visą kėlinį puikių atakų turėjusioms abejoms ekipoms niekaip nepavyko pelnyti to pergalingo įvarčio. Tik likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos Vilniaus "Ardas-Rudamina" pavyko įveikti puikiai savo vartus ginusį širvintiškių vartininką Kristį Andronavičių. Rungtynės baigėsi rezultatu 0-1 (V. Žemoit).
Antrosios INTAI rungtynės su Panevėžio „Panevėžys” nebuvo lengvos, didesnę patirtį turintys panevėžiečiai žaidė ne tik techniškai, bet ir nevengė grubaus žaidimo. Ir po 15 minučių, teisėjui nepastebėjus varžovo kojos, panevėžiečiai užgulė INTOS vartus, po kurio sekė mažasis kampinis, kurį ir realizavo (V.Jankevičius). Deja, po šio įvarčio širvintiškiai palūžo, ir rungtynių pabaigoje švieslentėje jau matėme rezultatą 3-0, panevėžiečių naudai.
Širvintų „Intos“ ir Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” vyrų kovoje netrūko įtampos. 6 rungtynių minutę pirmąjį įvartį pelnė "Intos" eikipos lyderis G. Adomavičius . Tačiau Vilniškiai net nesiruošė taip lengvai paleisti pergalę iš rankų, ir atkakliai atakavo savo varžovų vartus. Deja, atakos buvo vaisingos, po pirmojo vilniečio A. Gasperovič įvarčio Intiečiai vėl paleido vadžias iš savo rankų, ir  rungtynės pasibaigė rezultatu 5-1 Vilniaus "Žuvėdra-Tauras" naudai.
Širvintų „Intos“ ir Vilniaus „Žuvėdra-Akordas“  iki savo susitikimo šiame turnyre dar neturėjo patyrę nė vienos pergalės. Tad jie susikovė dėl 4-5 vietų. Kovos netrūko, ir šįkart širvintiškiai parodydami drausmingą žaidimą, įveikė varžovus Vilniaus "Žuvėdra-Akordas" rezultatu 3-0. Įvarčius pelnė: Daumantas Matulevičius (1) ir Giedrius Adomavičius (2).
Kitų komandų rezultatai buvo tokie:
Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” - Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ 4:0
Panevėžio „Panevėžys“ - Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ 10:2
Vilniaus „Žuvėdra-Tauras - Vilniaus „Ardas-Rudamina“ 3:1
Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ - Vilniaus „Ardas-Rudamina“ 1:7
Panevėžio „Panevėžys” - Vilniaus „Ardas-Rudamina“ 2:4

Finalinėse šio turnyro rungtynėse, iš kurių turėjo paaiškėti nugalėtojas, susitiko šeimininkai Panevėžio „Panevėžys“ ir Vilniaus „Žuvėdra-Tauras”. Kadangi Panevėžio "Panevėžys" jau buvo praradęs taškus su Vilniaus "Ardas-Rudamina", tik šių rungtynių rezultatas ir įvarčių santykis galėjo apspręsti šio turnyro 1-3 vietos prizininkus. Tad rungtynės buvo gana įdomios bei nestokojančios įtampos.
Dėl grubaus panevėžiečių žaidimo 6 ir 11 min. buvo paskirti mažieji kampiniai į "Panevėžio" vartus, tačiau vilniečiams nepavyko jų realizuoti. Bet 13 kėlinio minutę "Žuvėdra-Tauras" vyrai vėl pelnė mažąjį kampinį, kurį gražiu metimu užbaigė M. Tarasov. Po poros minučių puikiu deriniu šią vilniečių persvarą padidino dar vienas įvartis, kurį vilniečiams pelnė M.Grošev. Atrodė, kad rungtynių eiga jau nulemta, bet panevėžiečiai net nesiruošė pasiduoti. Trijų minučių bėgyje jie sugebėjo rezultatą išlyginti. Tik po 23 min. Vilniaus "Žuvėdra-Tauras" uždirbto mažojo kampinio į panevėžiečių vartus, kurį ir vėl realizavo M.Tarasov,  paaiškėjo šių rungtynių ir viso turnyro nugalėtojas.
Tad pirmoji vieta atiteko - Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” (12 tšk.), antroji -Vilniaus „Ardas-Rudamina“ (9 tšk.), trečioji- Panevėžio „Panevėžys“ ( 6 tšk.), ketvirtoji Širvintų „Inta“ ( 3 tšk.) ir penktoji vieta Vilniaus „Žuvėdra-Akordas“ ( 0 tšk) vyrams.
LŽRF taurės vyrų žolės riedulio uždarų patalpų turnyro nugalėtojai Vilniaus "Žuvėdra-Tauras" buvo apdovanoti nugalėtojų taure. Pagerbti ir geriausieji šio turnyro komandos žaidėjai:
Vilniaus „Žuvėdra-Tauras” - T. Mozūra
Vilniaus „Ardas-Rudamina“ -  A. Kušlevičius
Panevėžio „Panevėžys“ - R. Urbonas
Širvintų „Inta“ - K. Andronavičius
Vilnius „Žuvėdra-Akordas“ - V. Beniušis
Nors širvintiškių užimta vieta ir nebuvo labai aukšta, sveikiname Juos už puikų žaidimą, linkime valios, pergalių, turėti noro treniruotis, ir, to dėka, pasiekti daug pergalių!

INTA


2 komentarai:

  1. gal galima butu gauti visas? jei taip atsiuskite i el pasta digidogas@gmail.com

    AtsakytiPanaikinti
  2. zinok, pas mus kokybe tokia prasta, kad zinok neverta, pas leonarda daugiau ir geresniu yra

    AtsakytiPanaikinti