2009-11-16

Panaudokime Lietuvą užvaldžiusią Krizę žolės riedulio populiarinimui!

Benardant Interneto platybėse, užklydau į Liutauro Varanavičiaus blog'ą.. P. Varanavičius paviešino vieno studento laišką, kuriame šis prašė p. Liutauro 5 nemokamų bilietų į Lietuvos ir Anglijos U-21 futbolo rinktinių rungtynes (bilieto kaina buvo 10lt). Aišku, ponas Liutauras "išsiraitė" nuo tokios labdarystės. Bet beskaitant, jų rašliavas kilo idėja. Dabar krizė, kaip ir šiam studentui, daugeliui žmonių, pinigų trūksta kaip niekad, o nueiti kur, oi kaip norisi. Tad kodėl mums, esant tokiai situacijai, šios Krizės neišnaudoti mūsų šakos populiarinimui. O kad ją reikia populiarinti, tai faktas. Mes turime plačiąją visuomenę supažindinti su savo sporto šaka, nes tai padės ateity pritraukti rėmėjus. O tuo yra suinteresuoti visi klubai. Ir ne paslaptis, jog sporto klubai pateikdami pasiūlymus dėl paramos, kaip kozirį ir nurodo - žiūrovų kiekį rungtynėse (t.y. būsimo fin. rėmėjo galimus klientus).
Mūsų žolės riedulio rungtynės yra nemokamos- krizės metu tai didelis pliusas.
Tad pasiūlymai, ką reikėtų daryti, kad žolės riedulį visi pamiltų:
1. Apie tokias žolės riedulio rungtynes tinkamai informuoti, kur tik įmanoma, ir kaip įmanoma (kad ir namų sąlygom pagaminti lankstynukus ir juos platinti viešose vietose, mokyklose, susitarus-taip pat ir kavinėse, prekybos centruose, ir pan.- į tai įtraukti pačius žolės riedulininkus).
2. Patį varžybų organizavimą tobulinti-t.y. a)geros muzikos fonas (taip pat įvarčio įmušimo atveju-sudainavimas komandos pasirinktos dainos), b) komentatoriaus ekspresija - būtinas geras ir linksmas komentatorius ir vedėjas -pvz, Boriso Sockio arba Irinos Dildienes stiliaus:), yra visokiu jaunųjų šokių būrelių, kurie pakviesti ir nemokamai sušoktų tarp pertraukų rungtynių.
3. Trenerius ir žaidėjus skatinti reikštis internete, visokiais budais reklamuoti savo sporto šaką, kviesti i renginius, be to, kad ateiti į treniruotę, dar kviesti visus, ne tik savus pažįstamus į rungtynes.
4. Jei būtų galimybė-pakviesti kokį žymų žmogų, nebūtinai dainininką, jei daininką-tai nors vienai dainai atlikti (jie dabar nusipiginę, o gal ir gerai paprašius ir nemokamai jie atliktų keletą kūrinėlių).
5. Simboliška loteriją žiūrovams suorganizuoti-kokius nors pakvietimus galimybę laimėti atejus- tai kabina žmones:)
6. Taip pat, kad mūsų rungtynės patrauklesnės būtų, galima įvesti tradiciją ir komandoms įvesti tokį reikalavimą, kad prieš rungtynes jos turėtų paruošti savo įkvėpimo šūkį, arba šokį (kad ir kažką panašaus kaip HAKA MATE-pagooglinkit, youtube yra)
7. Jūsų pasiūlymai..
Dar vienas pasiūlymas: steigti su žolės riedulio federacijos pagalba ir pritarimu žaidėjų komitetą (finansiškai tai nieko nekainuotų:)), kuris padėtų šiuos siūlymus įgyvendinti, kur kiekvieną klubą atstovautų keletas klubo žaidėjų, taip pat, kad vyktų dialogas galėtų-dalyvauti ir treneriai, federacijos atstovai. Tai būtų naudinga, manau, visiems. Nes žaidėjai, dažnai iškelia problemas ir pasiūlymus, kurie nekyla jų treneriams ir žolės riedulio valdžiai. Be to žaidėjai užuot kritikuodami federaciją, visi būriu bendrai su federacija galėtų ieškoti sprendimų, ir federacija būtų "arčiau žmonių":)
Manyčiau, gal klystu, bet žolės rieduliui, kaip ir daugumai sporto šakų-ne geriausi laikai atėjo: ir rėmėjo-su žibintu nerasi; ir iš valstybės finansavimas mažas, ir pergalių kaip nematyti taip nematyti. Visi nepatenkinti, vis dejuojam, teisinamės kad mažas finansavimas ir pan.
Reikia veikti. Jei šie mano pasiūlymai dar nieko nesudomins ir su jais nesutiksit, matyt dar nepribrendom esamos situacijos keitimui, bet sutiksit, kad kiltume reikia pokyčių ir visų mūsų pastangų.
Jei manote, kad ne vėjus čia paistau ir pritariate šiems mano pasiūlymams, bei esate žolės riedulio mylėtojai ir Jums ne visvien, rašykite į intahockey@gmail.com

Nieko nedarant, nieko ir neturėsime.

Pagarbiai,
Tikinti, kad žolės rieduliui geriausi laikai ne už kalnų:)
Loreta Gatelytė
http://intahockeyclub.blogspot.com/

7 komentarai:

  1. del 6 punkto sorry, bet visiskai LOL :)

    visu pirma, norint, kad ziurovas ateitu, reikia reginio paciose varzybose. saldainiais, dainininku ar loterijom jo neprisisauksi, ypac, jei lauke lietus, vejas ir panasus lietuviski orai, juolab, kad nei vienas stadionas neturi stogo, jau nekalbant apie elementarias salygas paleisti muzikai ar komentatoriui (pastatyta prie sekretoriato viena garso kolonele yra juokinga). o koks reginys ziureti, kai kokia Gintra sudauzo pvz Kelmes vaikus?

    visu antra, kapstant pasiulymus giliau - 90% ju be pinigu nepadarysi, kad ir koks entiuziastas bebutum. su paprastu printeriu (tarsi tai nekainuoja) namie skrajuciu neprisispausdinsi, atlikeja nemokamai paskviesti gali nebent tada, kai jam gali kazka pasiulyti (reklama, didele auditorija, ziniasklaidos demesi ar pan.), loterijai, nors ir simbolinei, vistiek reikia prizu ir vieno Manijos sokoladuko cia irgi neuzteks. Todel vienintelis maziausiai kainuojantis variantas yra internetas.

    Visu trecia - krize ne visus potencialius remejus yra uzspaudusi, taciau velgi, remejas, duodamas pinigus, nori kazka gauti atgal. ka gali pasiulyti Intos komanda remejui? kad stengsis pasipriesinti lyderems? remejas, kuris tik duotu, turi buti visiskas riedulio fanatikas. taciau tokiu Lietuvoje kazin ar yra.

    del dejavimo - sutinku 100%. tai yra lengviausia.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bravo, komentaras su argumentais! man patinka :}} na, nezinau, Lorke, tavo sumanymai geri, gaila, kad visuomet yra bet. Sunkiausia rasti butu pritarianciu sitai idejai, nes visi ir taip skundziasi „laiko trukumu“.
    O nuo saves asmeniskai, tai mielai paspaudinciau skrajutes, bet tarkim deretis su ivairiais dainininkais pati nenoreciau ;) kita vertus jei kas nors uzsikabintu ta mintim, kad remtu kluba, tai tada as pirmu numeriu eiciau kalbetis ;D

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai gi brangus anonimini komentatoriau, cia tik mano vienos pasiulymai..cia, mano nuomone,manau su federacija susitarus ir to lito gautume, bet kai niekas nedaroma ir nieko neturime, paskutiniu varzybu matyt nematete.. jau komandos pas mus apylyges darosi, galima daryti kartu su vyrais, o kaip paimkim pvz. Siualiu arena per euro cempa pilna buvo, reiskias viskas imanoma.. tik reikia noro, lengviausia kritikuoti, bet atleiskite, jei mes visi pakeltume savo uzpakalius ir ka nors padarytume ne del lito del prasmingo reikalo- manau poveiki pamatytume..vien del vaiku kurie matant kaip stengiasi ir tiki jog kada nors bus pastebeti.. tad as kvieciu veikti, o ne buti pasyviems. aciu, Loreta

    AtsakytiPanaikinti
  4. tai va Ugne, musu daug jau tu viena dalyka darytum, kitas kita, tam ir butu zaideju komitetas, kad mes pasiskirstytume, musu juk daug, po laseli ir tai jau butu fainai, cia reikia tik noro mielieji, ir vienasyki meskit tuo "bet", laiko visada truks:)bet pries mus visas gyvenimas, teliko nebeziurekit, o skirkit 1 h savanoriskam darbui.Loreta(niekaip negaliu prisijungti:DD

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ir dar mes lietuviai turime nebebijoti crazy dalyku-jei del 6 punkto,pastoviai mastom kas ka pagalvos,- kreizovi dalykai ir traukia:D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Brangieji, uzsiregistruokit ;D man nors ir neblondinei patinka bendraut su tais zmonem kuriuos atpazistu ;D

    AtsakytiPanaikinti
  7. Zodziu, reziumuojant, mielieji nieks nesako, jog siandien imsim ir viska padarysim..zinoma ne musu galioj tai. bet jei mes imtume ir zingsnelis po zingsnelio darytume nuosekliai, tikrai to nauda mes isvystume, tiesiog mums reikia visiems susistyguoti susivienyti, pamirsti, jog esame is skirtingu klubu, ir dirbti vieningai..vien tai kad mes noresime keisti padeti, kad mums daejo pagaliau kad kazka reikia daryti-jau tai yra aafigenai:D gerai. myliu JUS ir tikiuosi prisijungsit

    AtsakytiPanaikinti