2009-11-09

Uždarų patalpų sezonas prasideda!

Netrukus prasidės 2009/2010 m. žolės riedulio uždarųjų patalpų sezonas. Jį pradės mūsų mažieji sportininkai, vyksiančiais 2009 m. Lietuvos FIH VP Šiaurės ir Pietų zonų taurės berniukų  ir mergaičių U-12 (gim. 1997 m. ir jaun.) uždarų  patalpų turnyrais. Tad lapkričio 14 d.  Širvintose, Širvintų laisvalaikio centre (Kalnalaukio g. 28), vyks 2009 m. Lietuvos FIH VP (Pietų zonos)taurės mergaičių ir berniukų U-12 uždarų patalpų turnyras. Šiame turnyre dalyvavimą jau patvirtino berniukų komandos - tai SŽK „Žuvėdra“, Širvintų SM-1, Širvintų SM-2, Širvintų SM-3, Rudaminos „Ryto“ gimnazija, Rudaminos „F. Ruščico“ gimnazija; bei mergaičių - SŽK „Žuvėdra“, Širvintų SM-1, Širvintų SM-2. Numatoma komandų  sudėtis 10 žaidėjų, treneris ir teisėjas U-21.  Lietuvos žolės riedulio federacijos duomenimis, šiame turnyre gali dalyvauti šalies sporto mokyklų, klubų ir vidurinių  mokyklų komandos be apribojimų. O Šiaurės zonos turnyras vyks tuo pačiu metu kaip ir Pietų zonos, tik Kelmėje, Kražantės pagrindinėje mokykloje (Vytauto Didžiojo g. 110). Dar nėra aišku kokios ir kiek komandų dalyvaus šiame turnyre. 
Smagu, jog šiuose turnyruose bus neapsieita be prizų: taurės turnyrų komandos - nugalėtojos ir prizininkai bus apdovanojami nugalėtojų bei atitinkamomis prizininkų taurėmis. Taip pat bus įteikti prizai geriausiems komandų žaidėjams, geriausiam vartininkui ir rezultatyviausiam turnyro žaidėjui. Tad, mažieji, verta pasikauti!:) Taip pat jau gautas salių patvirtinimas, kuriose vyks numatytos suaugusiųjų žolės riedulio varžybos lapkričio-gruodžio mėnesiais. LŽRF vyrų taurės turnyras vyks lapkričio 22 d.Panevėžio rankinio sporto salėje (Durpyno g. 3), LŽRF moterų taurės turnyras lapkričio 28-29 d. Šiaulių "Saulė" sporto mokykloje (Pramonės g. 13), „Žalgirio“ SD vyrų čempionatas gruodžio 6 d. Panevėžio rankinio sporto salėje (naujausiomis žiniomis gali būti , kad vyks Šiauliuose Gruodžio 13 d.) ir „Žalgirio“ SD moterų atviras čempionatas – gruodžio 12-13 d. Šiaulių Saulės sporto mokykloje (LŽRF duomenimis šis turnyras perkeltas į gruodžio 19-20 d.).
Lapkričio 22 dieną Panevėžyje, vyksiančiame LŽRF taurės vyrų riedulio uždarų patalpų turnyre dalyvaus 4 pajėgiausios 2008 m. Lietuvos vyrų uždarų patalpų čempionato komandos: Vilniaus „Žuvėdra-Tauras“, Panevėžio „Panevėžys“, Širvintų „Inta“, Vilniaus raj. SM. Lietuvos žolės riedulio federacija taip pat kviečia dalyvauti kitas vyrų komandas, kurios turėtų pateikti paraiškas LŽRFdėl dalyvavimo.
Minėtame LŽRF moterų taurės turnyre gali dalyvauti 2008-2009 m. Lietuvos moterų uždarų patalpų čempionato „A“ ir „B“ divizionų komandos: A divizionas- Šiaulių “Gintra-Strekte-Universitetas”, Vilniaus "HFTC-Tauras", Širvintų “Inta” , Kelmės “Kelmė” , Šiaulių “Lidvija” ir B divizionas-Šiaulių “Klevas-09”,  Šiaulių SM “Klevas” , Šiaulių “Šiauliai”, Vilniaus “Žuvėdra-Tauras", Širvintų SM. Taip pat kviečiamos ir kitos komandos dalyvauti.
Anot LŽRF, abeji turnyrai bus vykdomi olimpine, vieno minuso sistema, pagal FIH uždarų  patalpų varžybų taisykles (du kėliniai po 20 min.), išaiškinant visas vietas arba vieno rato sistema (tai priklausys nuo komandų – dalyvių skaičiaus). Be to, INTA primena, jog pasikeitė ne tik lauko, bet ir uždarųjų patalpų žolės riedulio taisyklės (jas angliškajame formate gali pasiskatyti žemiau esančioje "Naudinga medžiaga Jums" skiltelėje).Vyrų ir moterų turnyrų komandos nugalėtojos bus apdovanojamos taure, prizininkai – atitinkamo laipsnio taurėmis. Bus nepamiršti ir apdovanoti geriausieji komandų  žaidėjai.
Tad, kaip matyti visi turnyrai vyksta tuose pačiuose miestuose, kaip ir pernai. Tikimės, kad jei ne šiemet, tai kitąmet, kai krizė jau bus papūsčiusi padus:), keletą žolės riedulio uždarų patalpų turnyrų išvysime ir Lietuvos sostinėje - Vilniuje. Juk salės žolės riedulys daugelio akiai yra patrauklus žaidimas- daug veiksmo, įvarčių, emocijų, o ir mūsų moterų komandos priklauso elitui (jei kalbėsim apie uždarų patalpų žolės riedulį), ir tokių turnyrų organizavimas kituose miestuose, be aukščiau minėtų, padėtų didinti mūsų šakos populiarumą, galima būtų svarstyti "specialų" šių varžybų organizavimą (jei kalbėti apie Vilnių- kviečiant žiūrovus per įvairius viešuosius kanalus ir pan.). Šakos populiarumas, didelis žiūrovų skaičius rungtynių metu lemia lengvesnį vietinių rėmėjų pritraukimą. Be to, tai tie iš daugelio faktorių, kurie gali padėti šiai sporto šakai toliau gražiai plėstis mūsų tėvynėje bei siekti pergalių tarptautiniu mąstu.
Tikėkimės šios INTOS svajos greitu laiku taps kryptingais tikslais. O visiems sportininkams, treneriams, teisėjams ir žolės riedulio gerbėjams linkime turiningo šio 2009/2010 metų žolės riedulio uždarojo sezono! Pergalių, gerų emocijų ir malonių staigmenų! Su nekantrumu IKI!

Už nuotraukas dėkojame fotografui Evaldui - Tubukui http://public.fotki.com/  
Už suteiktą informaciją dėkojame Lietuvos žolės riedulio federacijai

4 komentarai:

  1. Kodel jiem dar buna visokiu turnyru, as irgi noriu tarp savo amziaus pasizaist, o ne rimtu visokiu moteru ;D galetu sugalvot mergaiciu pries berniukus turnyra ot idomu butu B) kaip senais gerais laikais ;DD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nieko Ugne, tuoj atsiras zaideju komitetas, darysim siulymus, ir turesim tokius turnyrus "kaip senais gerais laikais":DD

    AtsakytiPanaikinti