2009-12-01

LŽRF taurės tarptautinis turnyras: nors be trofėjų - pradžia gera!

Savaitgalį vyko LŽRF taurės tarptautinis moterų žolės riedulio uždarų patalpų turnyras, kuriame dalyvavo ir Širvintų merginų komanda "INTA". Širvintiškėms tai buvo pirmasis uždarų patalpų turnyras prasidėjusiame 2009/2010 uždarų patalpų riedulio sezone. Turnyre be mūsiškių dalyvavo komandos iš Vilniaus, Šiaulių, Kelmės bei viešnia iš Baltarusijos, Lietuvos komandoms gerai žinoma - Gardino "Ritm" HC. Dėl pageidavusių dalyvauti šiose taurės varžybose komandų gausos - ekipos buvo suskirstytos į "A" ir "B" divizionus, atsižvelgus į praeito 2008/2009 metų uždarų patalpų sezono komandų pasiektus rezultatus. Kadangi Širvintų "INTA" praeitame Lietuvos uždarų patalpų riedulio čempionate stipriausiųjų lygoje yra trečiosios vietos turėtoja, mūsų ekipa ir čia, žaidė stipresniame pajėgumu "A" divizione. Verta pažymėti, jog šįsyk dėl ligos ir kitų rūpesčių Širvintiškės savo gretose neturėjo kelių stiprių žaidėjų: Aistės Garbatavičiūtės, Ugnės Aučynaitės,  puolėjos Jovitos Šalaviejūtės, vartininkių Vaivos Pauliukonytės, Svajūnės Lisauskaitės ir kt. "INTOS" ekipai svarbių žaidėjų. O "INTOS" trenerę Rasą Buzienę pavadavo "INTOS" vaikinų komandos vadovas ir strategas Romualdas Chmeliauskas.
Pirmasis Širvintų "INTOS" merginų susitikimas vyko su Šiaulių "Klevas-09". Ši komanda "INTAI" buvo žinoma, jog sudaryta tik nuo praeito sezono ir tik uždarų patalpų varžyboms, susidedanti iš dalies Lietuvos čempionių Šiaulių "Gintra-Strekte-Uni" žaidėjų bei iš esamos Šiaulių "Lidvijos" auklėtinių, kurios, neesant už "Lidvijos" komandos vairo Lietuvos nacionalinės rinktinės trenerei Genutei Juodienei, atsisakė žaisti esamoje "Lidvijos" ekipoje (ši komanda žaidė "B"divizione). Tad Širvintiškės jau iškart suprato, jog lengva nebus. Priešininkės fiziškai stiprios, atkaklios ir pergalės širvintiškėms atiduoti nesiruošia. Rungtynės vyko permainingai, spaudimą palaikė tai viena tai kita komanda. Žaidimo tempas buvo itin greitas. Pirmąjį įvartį iš mažojo kampinio pavyko pelnyti Širvintų "INTOS" ekipai (L.Gatelytė). Tačiau mūsiškėms neilgai teko džiugauti, nes priešininkės sugebėjo išlyginti rezultatą. Toliau įtampos netrūko..Neužilgo įvartį  iš mažojo kampinio puikiu metimu pelnė "Intietė" Deimantė Stankutė. Bet ir priešinkės nesnaudė - sugebėjo išlyginti ir net persverti rezultatą. Bet Širvintų "INTA" nesiruošė pasiduoti - rungtynių rezultatą sugebėjo išlyginti greitoji "INTOS" žaidėja Sandra Adomavičiūtė. O iki rungtynių pabaigos, likus vos vienai minutei, įspūdingu įvarčiu, širvintiškėms pergale užbaigti šias rungtynes padėjo "INTOS" kapitonė Ugnė Chmeliauskaitė. Tad rungtynės baigėsi rezultatu 4-3.
Antrosiose rungtynėse "INTAI" teko susitikti su dabar jau pagrindine savo konkurente Vilniaus "HFTC" ekipa. Širvintiškės akivaizdžiai jautė nuovargį dėl pirmųjų rungtynių, pirmąją kėlinio dalį laikėsi atkakliai. Įmušus varžovėms pirmąjį įvartį, nenuleido rankų - iš mažojo kampinio rezultatą išlygino Deimantė Stankutė. Tačiau neužilgo nuovargis, psichologinis nepasiruošimas šivintiškių mažosios vartininkės nepatyrimas privedė prie triuškinamo rezultato. Rungtynės su dar vienu Ugnės Chmeliauskaitės įvarčiu baigėsi 2-10 vilniečių naudai. Kaip sakė viena iš Širvintų komandos žaidėjų: "tai buvo geras spyris.., iš kurio reiks pasimokyti".
Tad širvintiškės turėdamos viena pergalę ir vieną pralaimėjimą,savo grupėje liko antros. Tad pagal turnyro nuostatus, kitą dieną turėjo susitikti su kitoje grupėje pirmoje pozicijoje atsidurusia Lietuvos čempione Šiaulių "Gintra-Strekte-Uni". Merginos po vakarykštės pamokos su Vilniaus "HFTC" susikaupė, nutarė pakeisti žaidimo strategiją, ir paklūsdamos trenerio Romo nurodymams demonstravo brandų žaidimą. Jei ne varžovių komandos žaidėjos Jūratės Juodytės mažųjų kampinių įvarčiai, manytume rezultatas būtų kitas, ir švieslentėje nebūtume matę: 5-1 širvintiškių nenaudai ("INTAI" įvartį vėl pelnė Deimantė Stankutė). Bet širvintiškės nenusiminė. Juk žaidė prieš šalies čempiones ir galima drąsiai teigti-Lietuvos nacionalinę rinktinę!
Sužaidus trejas rungtynes, atėjo metas žaisti dėl vietų. Kaip ir tikėtasi - Širvintų "INTAI" teko žaisti dėl 3-4 vietos. O "INTOS" varžovė tapo vėl Vilniaus "HFTC" ekipa, kuri demonstravusi puikų žaidimą su Baltarusijos Gardino "Ritm" komanda (tarpusavyje sužaidė 3-2), prarado teisę žaisti dėl 1-2 vietų.  Šįkart "INTA" žaidė visai kitą žaidimą, nei per praeitą tarpusavio susitikimą. Buvo susikaupusi, atidžiai gynėsi. Tiek viena tiek kita komanda turėjo puikių progų, nestigo įtampos. Persvarą po lygiai turėjo abi komandos. Lemiamą lūžį davė, deja, nesuderinti teisėjų veiksmai. Kai rezultatas buvo lygus (3-3), ir susiklostė pavojinga situacija, vilniečių komandai atstovaujanti buvusi "INTOS" žaidėja dabar ir širvintų sportininkių trenerė Aušra Janutaitė, nepaisydama vieno iš teisėjų švilpukų, kuris rodė "INTOS" naudai, pasistatė kamuoliuką, ir mušė į vartus. Mūsiškės paklūsusios teisėjui nereagavo, kadangi turėjo būti širvintiškių kamuoliukas, o varžovė to nepaisė. Atrodo viskas kaip ir aišku turėjo būti. Tačiau, kitam teisėjui taip neatrodė, jis neišgirdo pirmojo teisėjo, kai tas švilpė..Ir užskaitė vilniečių įvartį!!! Tai širvintiškes šiek tiek išmušė iš vėžių, tačiau  jos nepasidavė ir atakavo, sukūrė daug puikių progų. Deja, nepavyko visų jų įgyvendinti. Vilnietės iš mažojo kampinio pelnė įvartį, ir rungtynės su neteisingai užskaitytu įvarčiu baigėsi 6-4 (širvintiškėms įvarčius pelnė Ugnė Chmeliauskaitė (2), Loreta Gatelytė ir Deimantė Stankutė).
Nors ir nepavyko pelnyti prizinės vietos, širvintiškės nenusiminė, juk be kovos nepasidavė ir pakovoti dar turės daug progų!
Geriausia Širvintų "INTOS" žaidėja buvo pripažinta Deimantė Stankutė, kuri varžybas komentavo taip: "varžybos buvo rimtos ir įtemtos, žodžiu: sunkios :) ,bet laaabai patiko. Kaip visada buvo ir teisėjų klaidų, kurios TIKRAI laaabai daug lėmė. Bet mes nenuleisim rankų! Parodysim Žalgirio taurės varžybose kaip čia kas! Dėl geriausios žaidėjos titulo: buvau labai maloniai nustebinta, kai sužinojau, kad išrinko geriausia žaidėja mane. Labai malonu, tai pospyris stengtis dar labiau :) Ačiū :)"
Viso turnyro nugalėtoja ir LŽRF taurės savininkė tapo Baltarusijos Gardino "Ritm" HC ekipa! Antroji vieta atiteko - Šiaulių "Gintra-Strekte-Uni", trečioji - Vilniaus "HFTC", ketvirtoji - Širvintų "INTA" merginoms, penktoji - Šiaulių "Klevas-09", ir šeštoje vietoje liko - Kelmės "Kelmė".
INTAI džiugu, kad kasmet  vyksta tokie turnyrai, Lietuvos žolės riedulyje auga konkurencija, o kartu ir žaidėjų meistriškumas. Tikimės, jog tokia dvasia žygiuosime ir toliau!
Žemiau pateikiame LŽRF pateiktus kitų komandų tarpusavio susitikimų rezultatus: 
Lapkričio 28 d. (šeštadienis) 
Šiaulių SM „Klevas“ - Šiaulių „Šiauliai“ („B“ div.) 4-5 
Kelmės „Kelmė“ - Šiaulių „Gintra-Strekte-Uni“ 0-8 
Širvintų „Inta“ - Šiaulių „Klevas-09“ 4-3 
Kelmės „Kelmė“ - Gardino „Ritm“ 1-8 
Vilniaus HFTC - Širvintų „Inta“ 10-2 
Šiaulių „Gintra-Strekte-Uni“ - Gardino „Ritm“ 4-4 
Vilniaus HFTC - Šiaulių „Klevas-09“ 7-2 
Lapkričio 29 d. (sekmadienis)
Pusfinaliai (A-1) –  (B-2) Šiaulių „Gintra-Strekte-Uni“-Širvintų „Inta“ 5-1
Pusfinaliai (A-2) –  (B-1) Gardino „Ritm“-Vilniaus HFTC 3-2 
Dėl 5-6 vietų (A-3) – (B-3) Kelmės „Kelmė“-Šiaulių „Klevas-09“ 2-5
Šiaulių „Lidvija“ - Vilniaus „Žuvėdra-Tauras“ („B“ div.) 5-1
Dėl 3-4 vietų („A“  div.) Vilniaus HFTC- Širvintų „Inta“ 6-4
Dėl 1-2 vietų („A“ div.) Šiaulių „Gintra-Strekte-Uni“-Gardino „Ritm“ 3-4
Dėl 3-4 vietų („B“ div.) SM „Klevas“-Vilniaus „Žuvėdra-Tauras“ 2-1 
Dėl 1-2 vietų („B“ div.) Šiaulių „Šiauliai“-Šiaulių „Lidvija“ 0-5 
"B" divizione vietos pasiskirstė taip:  
1-oji vieta - Šiaulių „Lidvija“
2- oji vieta - Šiaulių "Šiauliai" 
3-ioji vieta - SM „Klevas“ 
4-oji vieta - Vilniaus „Žuvėdra-Tauras“ 
1 Nuotraukoje: komanda po sunkios kovos:) 
2 Nuotraukoje: Intos geriausia žaidėja Deimantė Stankutė (dešinėje) 
Vaizdo įrašas iš sporto TV kanalo Sport-1 

5 komentarai:

  1. Papasakok Deimaaaa ka gavai dovanu ;DD

    Ir isvis varzybos varzybos, truksta keliato iterpimo sakiniu apie po varzybine musu veikla ;D

    ALIAS ir vel laimejo UGne su Deimante B) (sypsosi*)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Prasom Ugnyte parasyti, jau ir taip ilgas gavosi, kitam kartui, sakiau,..o gal parasytum?:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. papasakot? ;D tai gi, gavau: kuno sveitikli, kuno balzama, kempine, ir neaiskios paskirties kosmetine ;DD

    AtsakytiPanaikinti
  4. Tiesa, foto nekrauna prie sito straipsnio, pabandyk idet dar kart ;}

    O siaip mano straipsnis db uzstriges tavosiose rankose, taip kad pasitempk mergaite jau dvi savaites ;D as laukiu... :PP

    AtsakytiPanaikinti
  5. Krauna, reiks kita det..:D dabar ziauriai ner laiko, bet pasistengsiu:D

    AtsakytiPanaikinti