2010-01-18

2010 m. Lietuvos moterų uždarų patalpų čempionatas. INTOS merginų pasirodymas viršijo lūkesčius! Su Šiaulių "Gintra" vos nelaimėta - visiems klausimas: kodėl Lietuvos moterų nacionalinė rinktinė nėra rinktinė

Šį savaitgalį, sausio 16-17 d. Šiauliuose, Šiaulių arenoje vyko Lietuvos moterų žolės riedulio čempionato I rato rungtynės. Moterų komandos turėjo puikią proga išbandyti dangą, ant kurios įprastai žaidžiama Europos čempionatuose. Šiaulių arenoje prieš metus vyko ir Europos merginų iki 21 m. uždarų patalpų riedulio čempionatas, kur lietuvaitės iškovojo 1-ją vietą. Be to, tai buvo paskutinės rungtynės prieš Europos moterų uždarų patalpų čempionatą, tad Šiaulių "Gintros-nacionalinės  rinktinės" žaidėjoms, tai buvo tarsi kontrolinės rungtynės prieš laukiančias kovas Europoje. Apie jų pasirodymo "ypatybes" šiek tiek vėliau.
Tad lengviau tikrai nebuvo - danga kibi, fizinių jėgų reikėjo daugiau nei įprastai. INTA pirmąją dieną žaidė vos su vienu pakeitimu. Bet intiškės nebūtų intiškės, planą įvykdė - viena pergalė iš dviejų galimų buvo iškovota. Tad šeštadienį merginų "INTA" su Kelmės "Kelmė" komanda sužaidė rezultatu 8-4, o su Vilniaus HFTC , teko pripažinti priešininkių pranašumą 4-1. Antrąją dieną, INTA sulaukė pastiprinimo. Jau turėjo ne vieną, o du pakeitimus. Bet ir tai palyginus su kitų komandų ilgaisiais suoleliais, INTOS buvo kukliausias. Tad sekmadienį pirmosios rungtynės vyko su Šiaulių "Klevas-09". Ir čia pagal planą - INTOS merginos "nuskynė" pergalę su rezultatu 3-2. Sekančios rungtynės vyko su Šiaulių "Gintros"(Lietuvos moterų nacionalinės rinktinės) ekipa. O čia, INTOS korespondentai gali pasakyti, kad viskas vyko ne pagal planą - INTA čia į pergalę vilčių labai nekėlė, juk žaidžia prieš nacionalinę rinktinę, kurį ir specialų pasiruošimo prieš kovas Europoje ciklą turėjo, ir visgi juk šalies čempionės. Tačiau varžybų eiga parodė, kad visgi derėjo tas viltis kelti:). Po gražaus Sandros Adomavičūtės (INTA) įvarčio rungtynės vos nebuvo laimėtos rezultatu 1-0!!!Tik antrojame kėlinyje likus 6 min. iš mažojo kampinio vos ne vos Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjos sugebėjo išlyginti rezultatą. Ir rungtynės pasibaigė lygiosiomis! Kas galėjo nulemti tokį gerą INTOS ir tokį prastą Šiaulių "Gintros" žaidėjų pasirodymą, juk jos net savo pakaitinių žaidėjų skaičiumi lenkė INTA daugiau nei trim kartais? Taip, jų tarpe nebuvo Jūratės Juodytės ir Ramunės Petrauskaitės, bet buvo Belgijoje žaidžianti Dovilė Jakaitė..Galima drąsiai teigti INTOS pasirinktas žaidimas "iš gynybos", jų kovingas nusiteikimas bei puikiai visas rungtynes atstovėjusi vartininkė Svajūnė Lisauskaitė - tiesiog buvo priežastis "Gintros" žaidėjų klaidų. Varžovių pelnyti kampiniai, kurių jau nebuvo įmanoma suskaičiuoti, relizuoti vos vienas. Po rungtynių daugelis žavėjosi rungtynėmis, kuriose tikrai nestigo įtampos bei gražių progų įvarčiams. INTOS trenerei Rasai Buzienei, kaip ji sakė - šokas:), dėl kurio ji imsianti net atostogų:)
Tačiau po šių rungtynių, ir po rungtynių su HFTC ir Šiaulių "Gintra", kurios taip pat pasibaigė vos ne vilniečių pergale, ne tik liejosi geros emocijos. Tarp žolės riedulio bendruomenės narių sklandė susirūpinimas rinktine. Kilo klausimas "kodėl rinktinė sudaryta Šiaulių "Gintra" komandos pagrindu, kodėl rinktinės treneriams trūksta objetyvumo ir jie mato tik savo auklėtines rinktinės sudėtyje, juk tiek Vilniaus tiek Širvintų komandoje yra pajėgesnių žaidėjų, kodėl trenerių štabas sudarytas tik iš Šiaulių trenerių ir pan." Ir iš tiesų, negalima kategoriškai teigti, jog tai neturintys prasmės klausimai. Prasmę jie tikrai turi. Retoriškai paklausime ir mes: "kokia yra mūsų ateities politika dėl tolesnių Lietuvos žolės riedulio pasiekimų, ar Lietuvos nacionalinė rinktinė dar turi kokią prasmę Lietuvos žolės rieduliui, ar tai tik vieno kurio nors klubo dalyvavimas eiliniame "turnyrėlyje"...Gal kas atsakys?..:)
Pateikiame komandų tarpusavio rungtynių rezultatus:
2010 m. sausio 16 d. (šeštadienis) 
Šiaulių „Gintra-Strekte-Universitetas“ - Šiaulių „Klevas-09“ 4:1
Kelmės „Kelmė“ - Širvintų „Inta“ 4:8
Vilniaus HFTC - Šiaulių „Klevas-09“ 5:1
Šiaulių „Gintra-Strekte-Universitetas“ - Kelmės „Kelmė“ 10:1 

Širvintų „Inta“ - Vilniaus HFTC 1:4
2010 m. sausio 17 d. (sekmadienis)
Vilniaus HFTC - Šiaulių „Gintra-Strekte-Universitetas“ 2:2
Širvintų „Inta“ - Šiaulių „Klevas-09“ 3:2
Vilniaus HFTC - Kelmės „Kelmė“ 5:1
Širvintų „Inta“ - Šiaulių „Gintra-Strekte-Universitetas“ 1:1
Kelmės „Kelmė“ - Šiaulių „Klevas-09“ 3:4

Turnyrinė lentelė po I rato rungtynių:
1. Vilniaus HFTC - 10 taškų (įvarčių santykis 16/5)
2. Šiaulių „Gintra-Strekte-Universitetas“ - 8 taškai (įvarčių santykis 17/5)
3. Širvintų „Inta“ - 7 taškai (įvarčių santykis 13/11)
4. Šiaulių „Klevas-09“ - 3 taškai (įvarčių santykis 8/15)
5. Kelmės „Kelmė“ - 0 taškų (įvarčių santykis 9/27)

Foto su klaustuku paimta iš www.eurodiena.lt

22 komentarai:

  1. Kodel staipsnyje nieko neuzsimenama apie "pavyzdinga" INTOS ziadeju elgiasi aisksteleje? apie kokias dar rinktines gali jos galvoti, jei nemoka tvardyti emociju ir paleidzia i darba kumscius zaidimo metu!! Mergaites nuvaziavusios i Europa gedos Lietuvai pridarytu tokiu savo elgiasiu.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Gerb.anonime, jei jau rasote neigiama atsiliepima, tai nebijokite prisistatyti:) ir nereikia pykcio.be ugnies nebuna dumu (Donata jau ne pirma karta provokuoja zaisdama, zinom kaip buvo su Ausra, bet vis nekalta Donata kazkaip lieka), o del gedos juk negrazu taip sakyti..nes lazda turi du galus ir gali atsisukti visai ne i ta puse kuria rodote:) reikia moketi priimti kritika. Dekojame uz komentara

    AtsakytiPanaikinti
  3. Elgesys rašosi su "e" o ne su "ia", spėju arūne čia pavarė:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Laba diena,

    Pateisinimo tokiam musu rezultatui neieskosiu..Taip suzaisti, kaip Jus cia ir rasot, "Gintra" neturejo..Taciau tai palikim komandos merginu ir treneriu reikalui..Noriu tik pakomentuoti vien kaip Jus rasot Siaulieciu merginu buvima rinktineje..Vienas is atsakymu, tas, kad siandiena atstovauti Lietuvos rinktines nelabai kas nori..Todel nerasykit, nezinodami realios situacijos, kad tai korupcija ir panasiai..Kodel Jusu paciu komandos zaidejos atsisako dalyvauti rinktinese..?Kodel atsisako Kelmes komandos zaidejos..?Pavyzdys yra praeitais metais vyke Europos ir Pasaulio cempionatai..Kai visos merginos atsisakinejo..I rintine ejo gal ir ne patys stipriausi zmones, taciau padekoti jiems reiktu uz tai, kad vis gi aukojo savo laika ir ejo..Gaila, kad vienu, kazkodel reikia prasyti, siulyti isskirtines salygas ir pan..Tuo tarpu kitos merginos saunuoles, kad randa laiko ir noro, bei sugeba suderinti atstovavima salies nacionalinei rinktinei su asmeniniu gyvenimu..Todel, manau, turetumete labiau ivertinti merginu indeli, o ne jas kritikuoti..O jaunu perspektyviu zaideju, kurios galetu buti rinktines nares, gaila..Gaila, kad nori zaisti tik savam "Kaime"..

    AtsakytiPanaikinti
  5. Klysti Donata, klysti..Sugebek paziureti is kitu poziciju. Jus labai ziurite i viska is savo puses, mes dabar kalbame apie sale, ne apie lauka-kas is to jei is treneriu nematyti nesaliskumo, gerai ateis Ugne, ji sedes ant suolo, Gene ir Vaidas, jie kitais zaidejais ne per plauka nemoka pasitiketi, tai kur cia tobulejimas? Cia tarp kitko nebuvo zodzio korupcija:) ir nuomone ne vieno zmogaus ir ne vienos komandos. O del Kaimo-nesuprantu kuo kalti kaimieciai?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Saunuole Donata graziai pasakyta ir teisingai!!!

    AtsakytiPanaikinti
  7. na jo pasitiketi tikrai nemoka treneriai. Jai vaziuoji i rinktine tai jau zinai sedesi.. ir dar jie megsta sakyti vaiku darzelis arba isvis nevisavertis pakeitims tai tegu isviso nejama jokia keitimo arba bent jau gerbia kad kazkas dar vazioja.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Palaukit, apie ka jus kalbat..?Savo laiku, ko gero, visi trynem atsarginiu suoliuka..Tai nejau Jus manot, kad esat ant tiek geresnes, kad turetumet zaisti tik pagrinde ir negauti jokios replikos..?Zinot, as esu gavusi daug kritikos..Bet del to neverkslenu ant visos Lietuvos ir neatsisakau zaisti rinktineje..Kodel..?Todel, kad myliu rieduli..Myliu rieduli, todel noriu zaisti Europiniame standarte, o ne cia savam kaime..Manau, kiekvienas mylintis rieduli noretu zaisti aukstesniame lygmenyje..Juk ten mes ir tobulejame, o ne Lietuvos cempionate..Treneriu Lietuvoje turime daug ir jei skleisim savo simpatijas ar antipatijas, jei jau taip reaguosit i kiekviena jum pasakyta replika, tai gal tada tikrai jums ir nereikia tos rinktines..Nesuprantu tik viena, kodel tada skundziates..?Zaiskit savo komandoje, kur jusu niekas nevadina vaiku darzeliu..O mes, tos kas neima i galva tu kiekvieno trenerio ar siaip atsitiktinio zmogaus repliku, megausimes matydamos Europini saliu olimpieciu, tokiu kaip Vokietija, Olandija brandu ir techniska zaidima..Nes mum svarbiausia riedulys, o ne pletkai..

    AtsakytiPanaikinti
  9. Kaip sakoma visi mes lygus, bet as lygesnis. Turejau treneri Straksi, va ten tai treneris, mesdavo visas i aikste, ir nuo to zaidimas tikrai nepablogejo, o tempas buvo palaikomas..va cia ir buvo tikras profesionalas.O lietuvoje kaip neismoko keisti taip ir neismoks, juk ir pas ta europos elita ir nelygiavertis keitimas, bet keicia tris po keturias kas trejas minutes..va to as pasigendu pas mus

    AtsakytiPanaikinti
  10. As tikiu, kad JUMS pasiseks, kas beatstovautu..bet jei zaidejai nepasitiki treneriais tai yra priezastis, o juk profesionaliose sporto sakose treneriai prisiima atsakomybe ar ne taip?o pas mus, kada mes sulauksime pokyciu, kada pradesime galvoti ne vien apie save, o apie visa zoles rieduli kaip visuma, ju gerbuvi.. ir sis straipsnis taikytas ne zaidejams, bet kazkodel Jus isizeidziat, juk Jums tai ne motais turetu buti..ir paisrodo komentara nesunku parasyti ir laiko atsiranda o kai savanoriskai kur sudalyvauti tad ne minutes neatrandame..kodel taip yra?

    AtsakytiPanaikinti
  11. Su kuo mes turime garbes bendrauti..?Kas atsovauja Intos komandai..?:)Nes kazkaip galetumete ir vardais prisistayti..Ir mes visai neisizeidem del straipsnio..Labai klystat taip manydami..Tik nelabai suprantu esmes..Klausiate, kodel rinktine nere rinktine..O paskui rasote su poteme, kad rinktineje zaisti neapsimoka, kad ten netobulejama, nepasitikite treneriais ir pan..Kam ten eiti, jei suoliuka trinti..Zodziu miela, Ina..As labai noreciau isgirsti Jusu siuloma rinktines varianta..Kas turetu buti tuo treneriu, kuris pasitiki visomis zaidejomis..?Kas turetu skatinti zaidejas, pabreziu ne Gintros zaidejas, dalyvauti rinktineje..?Nes Gintrai paskatinimu, pagyrimu, prasymu ir panasiai nereikia..:)Kaip Jus isivaizduojat rinktine, i kuria Jusu komandos merginos sutiktu eiti ar net verztusi..?:)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Oi atleisk, maniau zinai, juk as Loreta:) pas Tave baisiai daug negatyvo komentaruose:) jei nuo treneriu-tai treneriai neturetu buti is vieno stabo. o del zaideju, kaip sakai cia nepletkinsiu:) nieko asmenisko

    AtsakytiPanaikinti
  13. O siaip tik Kritikos deka mes tobulejame, o kritikuoti yra ka, nes ir rezultatai kiek metu ta rodo. Esame laisvoje Lietuvoje, ir pagal Konstitucija turime teise i saviraiskos laisve, jei nepazeidziame ja teises i privatu zmogaus gyvenima, cia privatumo mes nepalietem:)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sveika, Loreta..:)Tai, kad bandziau atsakyti i Jusu straipsni, tai gal pats straipsnis negatyvokas, jei jau atsakymai i ji tokie atrodo..O kas liecia trenerius, tai jie tikrai, kaip pati rasai, ne is vieno stabo..:)Maniau, zinai, kad trenere Genute dirba SM Klevas, o treneris Vaiceliunas sporto klubo "Ginstrekte" treneriais..O tai tikrai nera ta pati istaiga..:)Siaip zinokit mum, Gintros zaidejom gaila,kad kitu komandu merginos nenorejo prisijungti..Bet pasak ju, jos tam turi savu priezasciu..Atsimenu, kazkada klubas gavo tavo laiska, kuriame rasei apie zoles riedulio visuomenes kurima ir panasiai..O dabar kazkaip palaikymo tos visuomenes rinktinei ne tik, kad nesijaucia, bet, kaip pati minejai, visas straipsnis dvelkia tokiu negatyvumu mum - Gintros (Nacionalines rinktines)zaidejom ir treneriui..Ka gi kaip sakei, gyvenam laisvoje Lietuvoje ir pagal konstitucija turite teise i saviraiskos laisve..Gaila, kad ta saviraiska tokia jau tipine lietuviam, su siek tiek ironijos, kandi gal net pagiezinga..Geru Jums tolimesniu diskusiju, o mes, tos kurios mylim musu sporto saka, isvykstame garbinai atstovauti sali..:)Sekmes..

    AtsakytiPanaikinti
  15. Gaila, kad taip galvoji. Ir tu kalbi uz visus, as cia issakiau ne sava nuomone. Ir sakai myli, ir prisiminei laiska, tai jeigu taip mylite, kodel i ta laiska neatsakete ne viena, pasirodo turi laiko ir komentarus cia ilgus rasineti, bet kai daromas geras darbas del riedulio JUS neturite laiko. Ir saziningai pasakyk ar tikrai kaip sakai myli rieduli, myleti rieduli reiskia ne vien galvoti kiek as jegu atiduodu, bet galvoti ir apie kitus, ka bendrai del viso riedulio ateities daryti.Kvieciau i komisija, nesiteikei net atsakyti, forume ne viena is jusu, jei is siauliu kas tai padarytu, tai visai kita reakcija butu speju, tai apie kokia meile kalbi. Riedulys Lietuvoje nesivystys, jei jis vystysis vien Siauliuose, mes per daug siaurai ziurime i visus reikalus. o del treneriu-kaip ne is vieno- Gene zinau kieno trenere ir kieno buvo, ji vis dar liko Gintros merginu trenere, tai ir Vaiceliunas ir Genute is vieno stabo, tai yra is Siauliu. Ir cia kritika ne zaidejoms ejo, o tu kalbi tarsi nuo visos federacijos. Noreciau kad ir kitu nuomone gerbtum. Ir kokiais pagrindu tu mus kaltini kad mes savo sakos nemylime_dar karta pasiziurek i rinktines kandidaciu sarasa ir saziningai pasakyk ar su visom jomis kalbeta, tuose pokalbiuose dalyvavai..Ir tikrai neturi teises kaltinti kad nemylime riedulio, neturi..ypac kai nuo tokiu kaltinimu negali gintis kiti. INTOS merginos myli rieduli, ir uz rinktine sirgs kas bebutu joje.Tik ateiciai norisi kad viskas vyktu atviriau. Ir musu bloge netruksta ir netruks teigiamu straipsniu apie rinktines nares, stengiames ir stengsimes, o siame ironijos tikrai nera, nes nu ka padarysi suzaidet labai prastai. Riedulys kaip beziuresi smunka, o jei smunka reiskia kazka reikia keisti, ar ne taip(tikrai ne zaidejas turiu minty)? Zodziu Donata, mes mylintys rieduli, laukiam medaliu, ir aktyvumo is Jusu, sis straipsnis turi ir teigiama puse, dar viena priezastis irodyt, kad daugelis klysta. Jei nemyletume riedulio, ar tiek metu ir sveikatos atiduotume tam, nieko uz tai negaudami?...

    AtsakytiPanaikinti
  16. Matau isizeidei..Be reikalo visai..:)Klausyk,Loreta, neisizeisk,bet ne tau man aiskinti, kaip reikia ir kiek reikia riedulio labui gero daryti..Supranti, Tu tik siais metais suaktyvejai federacijos mastu, kas yra labai grazu ir sveikintina, o mes jau labai seniai riedulio labui dirbam..Del komentaru, nepyk, bet tikrai neturiu laiko rasineti pastoviai ir dalyvauti diskusijose..Ir sitoje sudalyvavau visai atsitiktinai, ir jau matau be reikalo..:)Ir as visai nesakiau,kad Jus nemylit riedulio..Kam taip karsciuostis..?As tik pabreziau, kad mes ji mylim..:)Siaip noreciau dar viena maza pastebejima padaryti..Viskas cia grazu, straipsniai, diskusijos, komentarai..Tik va kazkaip treneriams daugiau pagarbos noretusi..Visgi ne vienoje smelio dezeje augote, galetumete pries vardus prideti zodeli treneris ar trenere..:)Jie gi ir tiek daug riedulio labui atidave..Nereikia vien kabliuku visur ieskoti..Taip, sutinku su tavim, galbut ir reiktu keisti tam tikrus dalykus, gal net visa sistema, bet pirmiausia reiktu pakeisti poziuri..
    Medaliu nezadesiu, bet, kad atiduosim visas jegas ir garbingai atstovasim saliai, tai pazadu..:)Sekmes..

    AtsakytiPanaikinti
  17. pavydo gaidele jautesi ir jauciasi..Linkiu ismokti siek tiek nuolankumo, ir gerbti kitu nuomuone..Duodu kelia-TU TEISI

    AtsakytiPanaikinti
  18. Uj kiek cia visko prisiskaiciau:))) Tiek vienos puses tejsios tiek kitos:)) yra ir pas vienus ir pas kitus tiesos:)) Na bet palaikyciau puse ta kad reiketu daugiau stebeti zaidejas ne tik Adiv bet ir B. Reiketu stebeti kiekvienas rungtynes ir rinkti..:) na zodziu sekmes rinkinei:)

    AtsakytiPanaikinti
  19. Aš visapusiškai pritariu Donatos nuomonei...Analizuoti kitus ir vertinti yra labai lengva,tačiau nemanau,kad nors viena Intos žaidėja ar Vilniaus atidavė visą vasarą varžyboms...aukojo daug ką vardam važybų, tad kai pas kitus tas noras atsiras tada tikrai žaisite rinktinėje... Neskaitant ar jai vadovaus Vaičeliūnas ar kito krašto atstovas

    AtsakytiPanaikinti
  20. Galiu pasakyti, Siauliai visada ejo ir eis uz savas ir nieko cia nepakeisi, labai zmogiska ir lietuviska. Ne tik rieduly taip ir ne tik sporte, visoje Lietuvoje daugelyje sriciu taip, nes mes lietuviai po sovietu, neismokome dalintis, tapome savanaudziais ir pan. Ir sis straipsnis buvo savotiskas eksperimentas, kuris is tikruju labai aiskiai parode, kad lietuviams idomu tik tai kas bloga, jie laiko turi tik blogiems dalykams, kaip cia sake"neturiu as laiko", ne laiko mes neturime brangieji, bet NOOOORO. Ir rieduliui ir kitose sporto sakose iki vakaru lygio dar ilgai bus toli..nes ne lesose (lesos butu, taigi ir nepasidalintu) esme, bet musu MASTYME.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Paaukotu ir Širvintai tą vasarą jei kas nors duotų galimybę. Ugnė tai aukoja, o kaip kitos žaidėjos? Į jas tiesiog nežiūrima... Bet kuriuo atveju jeigu jau žaidi rinktinėje tai atsiprašant nereikia malti Š... Visi galime pasiteisinti, bet ar nelaikas keistis? Juk yra LIETUVOS RINKTINĖ, o ne Šiaulių komandų.

    AtsakytiPanaikinti
  22. :} Svarbiausia, kad jai pasisektu, o visus kitus niuansus reik perzvelgt daug anksciau nei pries menesi, kai rinktinei reikia dalyvauti turnyre :) o dabar maziau kalbu, daugiau darbu.. Sekmes bei laukiam ziniu :)

    AtsakytiPanaikinti