2009-10-25

LŽRF taurės nugalėtojai: Vilniaus "Ardas-Rudamina" vyrai ir Baltarusijos "Victory"HC merginos

Šį savaitgalį vyko LŽRF taurės vyrų ir moterų žolės riedulio turnyrai, kuriose netrūko nei emocijų, nei geros konkurencijos (net ir Lietuvos moterų riedulyje jau matyti, kad aiškių lyderių iškart kelt ant pjedestalo negalime). Tiek vyrų tiek moterų kovos buvo kupinos azarto, žaidėjai buvo pilni ryžto, ir visi siekė to "nugalėtojų" vardo.
Šį žolės riedulio savaitgalį pradėjo moterų komandos. Šeštadienio kovas jau pristatėme žemiau. Iš jų paaiškėjo, jog dėl 1-2 vietų žais 2009 m. Lietuvos čempionė Šiaulių "Gintra-Strekte-Uni" ir svečiai iš Baltarusijos- atkaklioji "Victory" HC komanda. Varžybų pradžioje tiek viena tiek kita komanda turėjo apylygiai progų, tačiau įpusėjus pirmam kėliniui Baltarusės pelnė pirmąjį įvartį. Svečių komanda, kaip ir visose ankstesnėse varžybose, aikštėje rodė drausmę, buvo aktyvesnės, puikiai išpildė mažuosius kampinius ir negailėjo puikių atakų. Tad šios rungtynės baigėsi rezultatu 0-3 "Victory" HC naudai, o LŽRF taurė iškeliavo į Baltarusiją.
Antrosios LŽRF taurės tarptautinio moterų žolės riedulio turnyro rungtynės vyko dėl 3-4 vietos. O čia įtampos netrūko... INTA žaidė puikiai, net didžiąją rungtynių dalį iniciatyvą laikė savo rankose. Jei ne Aušros Bardauskaitės paskutinėmis rungtynių minutėmis iš mažojo kampinio įmuštas įvartis, rungtynės galėjo baigtis lygiosiomis, ir nugalėtojas būtų iššaiškintas baudinių serijos dėka.
Smagu, matyti kad INTA tobulėja kasdieną, ir meta iššūkį gana solidžia patirtimi pasižymintiems varžovams, tokiems kaip Vilniaus "HFTC" bei Šiaulių "Gintra-Strekte-Uni".
Nugalėtojos, kaip minėta, buvo apdovanotos LŽRF taure, geriausios žaidėjos - Olesia:)("Victory" HC), Simona Grubliauskaitė ("Gintra-Strekte-Uni"), Renata Poškutė ("HFTC") bei Loreta Gatelytė ("INTA"), buvo apdovanotos specialaus šio turnyro rėmėjo įsteigtais prizais.
O čia keletas komentarų iš žaidėjų ir trenerės lūpų:
Trenerė Rasa Buzienė: LŽRF taurės turnyras atgaivintas po kelerių metų pertraukos. Manau, kad spalio pabaigoje jį rengti nėra tikslinga. Daugelio komandų nuomone - tai ieškojimas ligų ir traumų. Džiaugiuosi, kad mūsų komandai užteko noro ir ryžto dalyvauti šiose varžybose. Manau, kad sužaidėme ir labai įdomių rungtynių. Ačiū visoms, kurios prisidėjo prie komandos rezultatų.
Akvilė: Žaidimas buvo labai intriguotas, visos labai stengėmės iki paskutinių minučių!!!Rezultatas, manau, puikus ir tikrai prieš "HFTC" klubą jautėmės kaip čempionės! Manau, jos mūsų jau pradeda bijoti=) o galbūt jau ir BIJO=)
Ugnė (Chmeliauskų:)): Taupom pinigus, pirksim žaidėjas=) "Show your mussles girls: everybody starts to be afraid of us". Ir vėl pradėjome žaisti savo malonumui, o kai yra noras - atsiranda ir rezultatas.
Giedrė (pagalbininkė iš "Žuvėdros-Tauro" komandos): Labai džiaugiuosi, jog žaidžiau tokioje vieningoje ir draugiškoje komandoje. Seniai svajojau sužaisti Lietuvoje su aukštesnio lygio komandomis.Tikiuosi tai nebuvo paskutinis kartas kartu su šiuo kolektyvu=)Džiaugiuosi su visa komanda ir ačiū už pakvietimą:)
Auksė (pagalbininkė iš "Žuvėdros-Tauro" komandos): Varžybos labai patiko, o ypač komanda. Labai džiaugiuosi, kad mane pakvietė žaisti. Per varžybas visos stengėsi ir rodė norą žaisti ir taip pat demonstravo gražų žaidimą. Iš šio turnyro pasisėmiau daug gerų emocijų.
Deimantė: Giedrė sakė rašyti, kad po baliaus buvo sunku žaisti, bet man buvo lengva:) tik labai šalta:).Po varžybų"bajeriukus" linksmus skaldėm:) Giedrė norėjo šventę švęsti:) (Nepykit už blevyzgas=D.Deimantė).
Anonimės:): Varžybos buvo įdomios, bet nepatiko teisėjai.O šiose varžybose patiko tai, kad nepasidavėme, kovojome iki galo.
Miglė: Žaidimas buvo puikus, visos stengėmės iki paskutiniųjų.
Loreta: Labai patenkinta esu komanda, manau INTA jau verta tokia vadintis. Noriu palinkėti, kad nenuleistumėte rankų, merginos, trenere, nes dėka tokių kaip jūs, žolės riedulys Lietuvoje gali kilti. P.S. dėl savęs neesu patenkinta, jog pasidaviau varžovų keliamam chaosui paskutinėse rungtynėse, ir taip pat pradėjau mokyti teisėjus ( nepykite, pasitaisysiu:)). Taip pat,merginos mano, nepykit, žinot už ką:) Beje, labai ačiū mūsų komandos pagalbininkėms Auksei, Giedrei, mūsų vartų angelui sargui Justei, ir Ievai.

Vyrų rungtynės dėl LŽRF taurės buvo vyriškos. Matyti, kad kasmet vyrų žolės riedulys auga, žolės riedulininkai džiugina savo didėjančiu meistriškumu- kas teikia vilčių, turėti stiprų vyrų žolės riedulį Lietuvoje, gebantį kautis aukščiausiuose tarptautiniuose turnyruose.
Tad Sekmadienį pirmosiose tarpusavio varžybose susitiko Širvintų "INTA" ir Vilniaus "Žuvėdra-Tauras". INTOS vaikinai, buvo matyti, pastangų negailėjo. Deja trūko sėkmės, taip pat komandos kapitono Domanto Lekio.. O ir nepėsti buvo Vilniaus "Žuvėdra-Tauras" sportininkai. Jie nulėmė rungtynių rezultatą santykiu 0-2 savo naudai. Viena iš INTOS šauniųjų sirgalių Vaida štai taip komentavo rungtynes: "Šias varžybas širvintiškiai žaidė gana atkakliai, tačiau pritrūko sėkmės. Gana daug progų, deja, liko neišnaudotos. O "Žuvėdrai" pasisekė, kad "Inta" nepasinaudojo turimomis galimybėmis"...
Antroji vyrų kova vyko vėl tarp INTOS ir 2009 m. Lietuvos čempionų Vilniaus "Ardo-Rudaminos". O čia kova vyrė.. Intiškiai žavėjo savo atkaklumu (ir kapitonas atskubėjo į pagalbą:), abi komandos turėjo daug puikių progų. Tačiau rungtynės baigėsi draugiškai- 0:0, ir teko mesti baudinius (čia INTOS vaikinams, kaip tyčia sekėsi mesti tiesiai į vartininką), kuriuos "Ardo-Rudaminos" vyrai metė tiksliau, nulemdami šios dvikovos baigtį rezultatu 5:1.
Šįsyk INTA garbingai pelnė trečiąją vietą. Kaip sakė vienas iš INTOS narių, "svarbiausia buvo dalyvauti". O sirgaliai lauks pergalių salės sezone.
Tad dėl LŽRF taurės nugalėtojo titulo susikovė Vilniaus ekipos "Ardas-Rudamina" ir "Žuvėdra-Tauras". Runtynių metu, sėkmė šypsojosi Ardo vyrams, jų įvarčiai, kurių buvo net 3, ir gera komandinė atmosfera aikštėje, džiugino žiūrovus. Taigi šios rungtynės dėl 1-2 vietos baigėsi be "Žuvėdros" šturmo, ir rezultato 3-0 dėka LŽRF taurės nugalėtojais tapo "Ardo-Rudaminos" vyrai.
Geriausiais šio vyrų turnyro žaidėjais buvo pripažinti ir prizais apdovanoti A.Jackevičius ("INTA"), R.Kulikowskij ("Žuvėdra-Tauras") ir V.Rincevič ("Ardas-Rudamina").
Sveikiname visus šio turnyro dalyvius ir dalyves, Jūs visi rodėt pastangas. Tegu ateityje tas noras laimėti būna toks pat atkaklus, sportiškai etiškas ir lydimas siektino rezultato!Iki kitų pergalių!

Už nuotraukas Ačiū INTOS žaidėjai-fotoreporterei Ugnei Aučynaitei

6 komentarai:

  1. Linksmai pasizaidem ( rezultatas mums nesvarbus =DDDDD )

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man ir visai patiko šis turnyras...Manau, kad daugelį komandų nustebinome savo rezultatais ir vis gerėjančiu komandos žaidimu:) taip ir toliau "Intietės":) vieną dieną mes visiems parodysime, kad Lietuvoje galime būti geriausiomis ir tapti čempionėmis:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tikrai, saunuole Akvile, visiškai sutinku su Tavimi

    AtsakytiPanaikinti
  4. dienpinigiu nemoka, tai ir pergaliu tegu nesitiki niekas ;D

    AtsakytiPanaikinti
  5. o ką daryti, negi visi mes tokie supinigėję, ne vien rieduliui toks laikmetis..juk mes pradėjome žaisti ir ilgą laiką žaidėme ne dėl to kad galvojome uždirbsime kalnus pinigų..nuo pesimizmo nieko geriau nepasidarys, manau, turime stengtis ir suprasti, kad mes patys turime įdėti daugiau pastangų nei sau leidžiame, kad iš šios sporto šakos kas išeitų-pritrauktume žiurovu, rėmėjų ir pan. Manau laikas galvoti ne vien apie save..Loreta

    AtsakytiPanaikinti